-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12220 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

در سالهاي ابتداي بلوغ پدرم مرا از روزه گرفتن، به خاطر ضعف بدني، منع كردند. آيا قضاي اين روزهها بر من واجب است؟ چنانچه قضاي روزه را تا رمضان سال بعد نگيرم، حكمش چيست؟

در آيه 184 سوره مباركه بقره آمده است: فَمَن كَانَ مِنكُم مَّرِيضًا أَوْ عَلَيَ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَي الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَّهُ...; هر كس از شما بيمار يا مسافر باشد تعدادي از روزهاي ديگر را ]روزه بدار[ و بر كساني كه روزه براي آنان طاقت فرساست ]همچون بيماران مؤمن، پيرمردان و پيرزنان[ لازم است كفاره بدهند. مسكيني را اطعام كنند و كسي كه كار خيري انجام دهد، براي او بهتر است.

فقها، طبق اين آيه و رواياتي كه در اين زمينه است حكم مسأله بالا را بيان نمودند. در مورد مساله اول آمده است: اگر روزه براي دختران تازه به تكليف رسيده ضرر داشته باشد و باعث عسر و حرج باشد ميتوانند روزه را افطار كنند، و بايد قضاي آن روزها را به جا آورند. در مورد قضا هر چند روز كه يقين داريد اگر همان روزهاي يقيني را بگيريد، كفايت ميكند، مثلاً اگر شك داريد پنج روز است يا ده روز همان پنج روز كفايت ميكند.

چنانچه قضاي روزه را تا ماه رمضان آينده نگيريد موظفيد براي هر روز يك مد طعام (سه سير گندم يا جو) به فقير بدهيد.(ر.ك: توضيح المسايل مراجع، تهيه و تنظيم، محمدحسن بنيهاشمي خميني، ج 1، ص 981 و 1007 و 1018، جامعه مدرسين.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.